Möllebjörke Flygfält

Möllebjörke Flygfält

Välkommen aviatörer!

Bilderna visar medvinden och finalen bana 19. Vägen i första bilden är E22 utanför Norje samhälle

This is an information page for Scandinavian visitors.
videopresentation

För info och karta gå in på Skandinaviska Flygfält och sök på Möllebjörke Flygfält.

GPS: 56.13001 – 14.64988

OBS! FLYGFÖRBUD 6 JUNI – 10 JUNI UNDER SWEDEN ROCK FESTIVAL!

Landa gärna här för en kopp kaffe eller om ni behöver skjuts till Pukavik eller Norje. Jag har även cyklar att låna ut. Modellflygare och Paramotorflygare är också mycket välkomna.

I Norje finns en mysig gårdsbutik, en kiosk och Norje havsbad med restaurang och camping. I Pukavik finns en bensinstation. Strax intill flygfältet finns massage och spa hos Petras Lugn och Harmoni

Bra att veta!

Flygfältet ligger ute på Vesan parallellt med motorvägen E22 (Nord/Syd). Banan är 12 meter bred och 275 meter kort, hinderfritt i ändarna. Det finns en stor “platta” för parkering och förtöjning. Läget är hyfsat vindskyddat eftersom det ligger i en svacka.

Banan ligger intill ett dike som man inte vill hamna i, så håll er på banan! De första 50m på bana 01 har lite uppförsbacke, så det är rekommenderat att sätta hjulen ca 25m in på bana 01.

Det är hinderfritt minst 400m i båda ändar av fältet, förutom en 40cm hög trästubbe i bantröskel 01. Kan man välja så är bana 19 bäst. För då kan man rulla ut svagt svängandes mot plattan.

OBS! 350m söder om fältet står en mast 150m öster om finalen bana 01!

För att ta sig till Möllebjörke där jag bor så går ni på traktorvägen norrut ca 1 km tills ni ser mitt hus på vänster sida, det är grått med ett rött uthus (bygglokalen). Gästrum finns för gästande piloter.

Det pågår viltjakt i området från och till, därför är det viktigt att ni hör av er innan ni avser komma. Generellt gäller flygförbud 1h innan mörker.

Landning på egen uppsikt och egen risk, detta är ett privat område för start och landning som inte omfattas av föreskriften TSFS 2010:117.

Kontakt: Eniro här. Facebook här. Skandinaviska Flygfält

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s